Dilemma’s in Ambtelijk Vakmanschap; Successen ontrafeld

Afgelopen jaar hebben dertien ambtelijke collega’s hun dilemma’s in hun ambtelijk vakmanschap met u gedeeld in het tijdschrift PM. Met aandacht voor mo­raal, visie en waarden zijn hun dilemma’s in beeld gebracht. En belangrijker, hun argumenten om uiteindelijk tot een oplossing te komen voor deze persoonlijke dilemma’s.

Als onderdeel van ‘De Zoektocht naar het handwerk van de overheidsmanager’ zijn hun dilemma-ervaringen niet alleen in een tijdschrift in beeld gebracht, maar hebben wij ook een bundeling van handzame kaarten gemaakt, wat een mooi portfolio van dilemma’s vormt.

Het doel van deze bundeling is om de dilemma’s praktisch in te zetten als voeding voor de onderlinge dialoog naar de professionalisering van het ambtelijk vakmanschap. Dat kan onder andere door de kaarten bijvoorbeeld als workshopmateriaal in te zetten of ter inspiratie naar uw ambtelijke collega’s te versturen. Hiermee kunt u uw kennis verder verdiepen, verspreiden en verankeren, zowel binnen als buiten uw eigen organisatie. Maar we gaan verder. Komend jaar wordt er vanuit De Zoektocht een tweetal ontbijt-/brunchbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten zal steeds één van deze dilemma’s centraal staan.

Nieuwsgierig?
Bent u ook nieuwsgierig naar deze mooie bundeling van dilemma’s? U kunt een exemplaar bestellen door een e-mail, voorzien van uw adresgegevens, te sturen naar info@IKPOB.nl.
De dilemma kaarten digitaal inzien kan natuurlijk ook.